top of page

Verbindend ondernemen: De sleutel tot succes voor lokale ondernemers


Carumbola Chocolade in samenwerking met andere Belgische ondernemers
Credits: Carumbola.be

Verbindend ondernemen is de cruciale factor die jouw succes als lokale ondernemer kan vergroten. Ook Carumbola, een Belgisch merk van rumbased spirits en likeuren, heeft de kracht van verbinding omarmd en daardoor nieuwe mogelijkheden voor haar bedrijf gecreëerd. Lees verder en ontdek hoe samenwerkingen met gelijkgezinde ondernemers en individuen hebben geleid tot een bloeiend netwerk en innovatieve producten.


Ondernemen doe je nooit alleen, samen ben je sowieso sterker wat superbelangrijk is als lokale ondernemer. Het geeft een extra dimensie aan je denken, aan je product ... je verruimt je grenzen.


Carumbola, opgericht in november 2018, is het resultaat van een perfecte samenwerking tussen Ingrid en Dirk, twee ondernemers met complementaire vaardigheden en een passie voor ondernemen. Ze beseffen dat ondernemen nooit alleen gebeurt, en dat samenwerken met anderen essentieel is om te groeien en grenzen te verleggen. Het gaat om het verwezenlijken van dromen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.


Rumconfituur en Rumchoco in samenwerking met Handmade in Belgium (HIB).
Credits: Carumbola.be

Innovatie dankzij verbinden

Bij Carumbola begrijpen ze de waarde van verbindend ondernemen heel goed. Door samen te werken met andere bedrijven die dezelfde passie delen, creëren ze een netwerk van gelijkgezinden die elkaar ondersteunen en versterken. Dit geeft de kans om nieuwe inzichten te verwerven die je dan weer verder doen denken. Zo kan je ook vernieuwende producten lanceren waar je anders niet zou aan denken omdat je er niet genoeg kennis over hebt. De verbinding werkt daarom erg complementair. Bovendien kan je als lokale ondernemers snel schakelen en je gamma uitbreiden en zo verhoog je je slagkracht in een erg competitieve wereld.


Carumbola heeft verschillende ondernemers ontmoet en waardevolle verbindingen tot stand gebracht door middel van verschillende kanalen en gelegenheden. Zo hebben ze Demi ontmoet via haar broer, die haar als bartender bij Silo's te Boortmeerbeek introduceerde en zo twee nieuwe Carumbola cocktails genaamd 'Demi's Choice' introduceerde. Daarnaast hebben ze samengewerkt met chefs zoals 'Chez Stijntje', die de heerlijke aroma's van Carumbola gebruikt om hun gerechten een heerlijk parfum te geven.Carumbola heeft ook creatieve partners gevonden, zoals Ellen van Pastel by Ellen, die verrassende smaken cupcakes heeft gemaakt in combinatie met de rum. Piet & Greet van Kers & Kato, met wie Carumbola een leuke klik had op makers-marktjes, hebben geholpen bij het ontwerpen van houten kaartjes met persoonlijke boodschappen in combinatie met een miniflesje rum.


Op marktjes en evenementen hebben ze toevallige ontmoetingen gehad met ondernemers zoals Tsjerk van Sweynbeer, waardoor ze uiteindelijk het RUMBOOZLE-spiced bier hebben gelanceerd. Ze hebben ook samengewerkt met Pieter Vaes van The Cacao Project, een gerenommeerde chocolatier, om pralines te maken met Carumbola's 'Dark Spice' smaak.


Tenslotte hebben ze ook samengewerkt met een lokale cateraar uit Mechelen om hun rumconfituur en rumchoco te produceren onder het Handmade in Belgium (HIB) merk.


Carumbola kiest ook bewust voor verbinding met individuen en niet enkel met andere professionals. Door betrokkenheid te creëren en hen ambassadeurs te maken van hun product, hebben ze intussen al een trouwe klantenkring opgebouwd.


Carumbola Chocolade in samenwerking met andere Belgische ondernemers
Credits: Carumbola.be


Deze reden zetten we alvast op een rijtje waarom jullie beter verbindend ondernemen ook deel maken van jullie onderneming:


1. Vergroten van slagkracht: Door samen te werken met andere bedrijven kunnen bedrijven profiteren van elkaars expertise, middelen en netwerken.


2. Stimuleren van innovatie: Verbindend ondernemen stimuleert innovatie door het samenbrengen van verschillende perspectieven en expertisegebieden. Door samen te werken kunnen bedrijven nieuwe inzichten verwerven en out-of-the-box oplossingen vinden voor complexe problemen.


3. Vergroten van zichtbaarheid en bereik: Verbindingen aangaan met andere bedrijven en individuen kan leiden tot nieuwe klanten, loyaliteit en een groeiend marktaandeel.


4. Versterken van relaties en vertrouwen: Verbindend ondernemen draait niet alleen om het behalen van zakelijke voordelen, maar ook om het opbouwen van langdurige relaties en het bevorderen van wederzijds vertrouwen. Dit kan leiden tot waardevolle partnerships, mond-tot-mondreclame en zelfs nieuwe zakelijke kansen die anders niet zouden zijn ontstaan.


 

Verbindend ondernemen biedt talloze voordelen en kansen voor bedrijven van elke omvang en in elke branche. Dus waarom zou jouw bedrijf niet de volgende stap zetten naar verbindend ondernemen? Bezoek de website van Carumbola voor meer inspiratie en succesverhalen over verbindend ondernemen.


Comments


bottom of page