top of page

Opinie: Minder spullen, meer rust?


Credits: Canva.com

Het gevoel van bevrijding na het opruimen is iets wat we maar zelden uitspreken wanneer we aan de taak beginnen. Maar achter die initiële weerstand schuilen de beloften van een opgeruimd leven. Maak kennis met Fien Wolfvelde, een inspirerende opruim- en minimaliseercoach die met haar bedrijf WOEHOE anderen aanzet om bewuste keuzes te maken en de regie over hun eigen leven in handen te nemen.


In een wereld vol afleiding en overvloed ervaren velen van ons een verlangen naar ruimte, overzicht en rust. Fien Wolfvelde, een moeder van twee kinderen en partner van Hannes, begon enkele jaren geleden haar minimalistische reis. Ze voelde de druk om steeds meer te doen, spullen te kopen en een leven te leiden dat ze eigenlijk niet wilde. Haar nieuwsgierigheid leidde haar naar het minimalisme en een opleiding tot Professional Organizer.


Wat begon als een interesse, groeide uit tot een levenswijze en resulteerde in de oprichting van haar eigen onderneming, WOEHOE. Met WOEHOE wil Fien mensen inspireren om niet zomaar met de stroom mee te gaan en belangrijke keuzes aan anderen over te laten, en hen laten ontdekken dat ze zelf meer in de hand hebben dan ze denken.


“Door bewuste keuzes te maken over wat we bezitten en wat echt belangrijk is in ons leven, kunnen we meer tijd, energie en geld vrijmaken.”


Deze vragen kunnen jou helpen bij het reflecteren op persoonlijke opruimgewoontes en het nemen van bewuste beslissingen om een meer georganiseerd en vervuld leven te creëren:


  1. Wat is mijn motivatie om op te ruimen en te minimaliseren?

  2. Welke spullen en bezittingen zijn echt belangrijk voor mij en brengen ze me geluk?

  3. Welke activiteiten en momenten zijn belangrijk in mijn leven en maak ik er voldoende tijd voor vrij?

  4. Welke impact hebben mijn huidige opruimgewoontes op mijn energieniveau en gemoedsrust?

  5. Welke obstakels en zorgen weerhouden me ervan om mijn focus op het belangrijke te behouden?

  6. Hoe kan ik bewuster omgaan met wat ik binnenhaal in mijn huis en leven?

  7. Welke ruimte en mogelijkheden zou ik kunnen creëren door mijn spullen te minimaliseren?

  8. Hoe kan ik keuzestress verminderen door mijn kledingkast en andere bezittingen te stroomlijnen?

  9. Hoe kan ik mijn huis en leven zo inrichten dat ik meer tijd, energie en geld heb voor wat me echt gelukkig maakt?

  10. Wat zou ik doen met al die vrijgekomen tijd, ruimte, geld en energie na een grondige opruiming?


Credits: Canva.com

Waarom een opruimcoach?

Als je echt een verandering wilt in je opruimgewoontes en hoe je met spullen omgaat, kun je dit vaak niet alleen doen. Een opruimcoach kan je begeleiden bij het veranderen van jouw opruimgewoontes, het stellen van doelen, het maken van bewuste keuzes en het behalen van blijvende resultaten. Minimalisme gaat niet alleen over het hebben van minder spullen, maar ook over het inrichten van ons huis en leven op een manier die ons in staat stelt om meer te doen van wat ons gelukkig maakt


Een opruimcoach vergroot je zelfvertrouwen, geeft objectieve feedback, ondersteunt je bij het bepalen van richting, helpt je bij het stellen van doelen en helpt je bij het behalen van blijvende resultaten. Verandering en vooruitgang gaan sneller wanneer je wordt bijgestaan door iemand met ervaring en kennis op het gebied van opruimen en de obstakels die je kunt tegenkomen. Opruimen is meer dan alleen opbergdozen kopen, labels plakken en eens per jaar naar het containerpark gaan. Het gaat erom bewust stil te staan bij wat jij belangrijk vindt, je huis en leven zo in te richten dat je tijd en energie hebt om meer te doen van wat je gelukkig maakt.


 

Neem de tijd om te reflecteren op wat echt belangrijk is in jouw leven en hoe opruimen daarbij kan helpen. Bezoek de website van Fien voor meer informatie en tips die je verder kunnen helpen op jouw eigen opruimavontuur.

Comentários


bottom of page