top of page

Kunstenaar in de kijker: Kevin Van Leuven en Cara Cara Art Studio


Cara Cara Art Studio: opgericht door Kevin Van Leuven
Credits: Cara Cara Art Studio


Kevin Van Leuven heeft aan den lijve ondervonden dat uitblinken in een bepaalde baan en je daadwerkelijk goed voelen in die baan twee totaal verschillende dingen zijn. Vandaag de dag is hij een kunstenaar in zijn eigen studio, Cara Cara, maar deze weg was niet altijd vanzelfsprekend. In dit artikel ontdekken we het inspirerende verhaal van Kevin Van Leuven en zijn zoektocht naar werkelijk geluk.


Kevin's carrière begon als landschaps- en tuinarchitect, waar hij gedurende 20 jaar zijn doorzettingsvermogen, klantgerichtheid, creatieve passie en talent toonde. Hij was een uitblinker in zijn vak en het winnen van prijzen was een belangrijk doel op zich. Maar juist op het moment dat hij dacht dat hij zijn dromen aan het realiseren was, kwam hij tot een belangrijk besef.


Na een harde les besefte Kevin dat hij niet zijn gelukkigste leven leefde, ondanks zijn successen in de tuinarchitectuur. Hij voelde zich gedwongen om een andere richting in te slaan en ging diep in zichzelf graven. Daar ontdekte hij zijn échte passie: het ongeremd artistiek creëren. Met zijn sterke intuïtie en inlevingsvermogen weet Kevin persoonlijke levens- en businessverhalen te vertalen naar prachtige en krachtige kunstobjecten.

Cara Cara Art Studio: opgericht door Kevin Van Leuven
Credits: Kevin Van Leuven

Persoonlijke kunst

Als eigenzinnige creatieveling laat Kevin zijn grenzeloze creativiteit en passie los om verhalen te vertalen naar unieke stukken wallart of bodyart. Hij blinkt uit in lasergraveren, airbrushwerk en tatoeëren, en weet deze technieken op meesterlijke wijze te combineren tot originele kunstobjecten. Voor Kevin is kunst de expressie van de ziel, waarbij hij op zoek gaat naar de puurste, rauwste en authentiekste menselijke ervaringen. De klik tussen de persoon en het verhaal aan de ene kant, en Kevin als artiest aan de andere kant, vormt het fundament van al zijn creaties. Hij werkt zowel in opdracht voor particulieren en bedrijven als aan vrij werk dat hij exposeert en te koop aanbiedt.


Naast zijn kunstobjecten is Kevin ook actief als designer onder het merk Cara-Cara, waar hij diverse kunstzinnige mode- en interieuraccessoires met houtwerk als rode draad ontwerpt. Het assortiment omvat onder andere houten handtassen, designvazen, bowls, schalen en diverse collectoritems. Cara-Cara staat voor puur, authentiek en tijdloos design, waarbij natuurlijke materialen zoals hout en glas worden gebruikt. Elk stuk is met passie en vakmanschap handgemaakt, met aandacht voor kwaliteit en een persoonlijke touch. Kevin ontving recentelijk het Handmade in Belgium-label van Unizo voor zijn werk als designer.


Cara Cara Art Studio: opgericht door Kevin Van Leuven
Credits: Cara Cara Art Studio

 

Wil jij de eigenzinnige aanpak en grenzeloze creativiteit van deze unieke kunstenaar, designer en tattooartiest zelf beleven? Bezoek dan zeker en vast zijn website, laat je inspireren door zijn kunstwerken en creëer een tastbare herinnering voor het leven.
Comments


bottom of page