top of page

Koffie Kàn: Pure liefde voor heerlijk zachtaardige koffie


Foto van het Belgische merk Koffie Kàn
Credits: Odds & Ends voor Koffie Kàn

Benieuwd hoe het unieke slow-roasting proces van Koffie Kàn kan resulteren in een heerlijk zachtaardige smaak die geen ongewenste bijwerkingen met zich meebrengt? Lees dan verder.


Koffie Kàn is een hecht familiebedrijf waar momenteel de derde generatie aan de brander staat. De heerlijk zachtaardige koffiemélanges zijn al sinds de late jaren ’40 van de vorige eeuw het succesrecept. Elke generatie legde z’n eigen accent. Maar de basis blijft hetzelfde: koffie boordevol aroma, weinig cafeïne en vooral heel veel verhaal.


In de koffiebranderij in Wenduine werkt een klein team van 3 gepassioneerde mensen aan het merk en de producten van Koffie Kàn: Marjolein Vermeersch, Frederik Danneels en Céline Vervloet. Marjolein, die letterlijk tussen de koffiebonen is opgegroeid, deelt haar liefde voor koffie met haar man Frederik, terwijl Céline haar zintuigen gebruikt om de unieke spirit van Koffie Kàn in elke mélange te ontdekken. Samen vormen ze een hecht team dat zich toewijdt aan het creëren van smaakvolle en eerlijke koffie-ervaringen.


Bij Koffie Kàn draait alles om heerlijk zachtaardige koffie, en daar hoort ook de hoeveelheid cafeïne bij. Bewust kiezen ze voor koffiemélanges met een lager cafeïnegehalte. Door zorgvuldig geselecteerde koffiebonen en een specifiek brandproces te hanteren, slaagt Koffie Kàn erin om koffie te produceren met een mildere smaak en een lagere cafeïneconcentratie. Dit betekent dat je kunt genieten van een kopje koffie met een heerlijk aroma en volle smaak, zonder de stimulerende effecten van een hoog cafeïnegehalte.


Koffie Kàn, kan hun visie in alles doortrekken dankzij hun onverdeelde aandacht voor koffie. Als artisanale koffiebranderij zijn ze elke dag toegewijd aan het produceren en verkopen van hoogwaardige koffie, zonder afleidingen zoals koekjes, suiker of melk. Met hun hoogtechnologische uitrusting slagen ze erin om de constante kwaliteit en smaak van hun koffie te waarborgen, wat hun klanten zeer waarderen.


Foto van het Belgische merk Koffie Kàn
Credits: Odds & Ends voor Koffie Kàn


Kennis van generatie op generatie doorgegeven


Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de grootvader van Marjolein naar Wenduine en bracht zijn kennis van koffiebranden mee. Hij startte de koffiebranderij Brasilia, die later werd overgenomen door Destrooper. In de jaren '70 transformeerden Marjoleins ouders de branderij tot het sterke merk Koffie Kàn, waarmee ze zich onderscheidden van andere merken.


Volgens Marjolein is de groei van Koffie Kàn te danken aan een reeks toevalstreffers, zoals de koffiecrisis in de jaren '70. Destijds wist haar vader zich te onderscheiden door klanten te bieden wat supermarkten niet konden: koffie met een heerlijk zachte smaak. Klanten gaven aan dat ze na het proeven van Koffie Kàn geen andere koffie meer wilden, en dat werd de basis voor het succes van het bedrijf. De zachte kwaliteit kwam voort uit de specifieke keuze voor hoogwaardige Arabica bonen en een langzaam brandproces, wat resulteerde in een unieke en geliefde smaak die klanten keer op keer verkozen.


Terugkijkend op de historie van Koffie Kàn, benadrukt Marjolein een andere opmerkelijke gebeurtenis. Een klant sprak haar vader aan over zijn handel in fruitsappen en nodigde hem uit voor een natuurvoedingsbeurs, waar het verhaal van Koffie Kàn veel bijval kreeg. De focus op kwaliteit, het respect voor de koffieboon en het langzame brandproces bleken perfect aan te sluiten bij de natuurvoedingssector, ondanks het feit dat koffie destijds als ongezond werd bestempeld. Het kostte veel inspanning en educatie, maar haar vader slaagde erin om de perceptie rond koffie te veranderen, althans voor Koffie Kàn.


Ondernemers en oprichters achter Koffie Kàn
Credits: Koffie Kàn

Duurzame koffie

Marjolein en Frederik, de derde generatie van Koffie Kàn, zetten het verhaal van heerlijk zachte koffie voort in Vlaanderen met een sterke focus op duurzaamheid. Ze streven naar duurzame productie, eerlijke grondstoffen en efficiëntie. Naast koffiebonen en gemalen koffie biedt Koffie Kàn ook koffiepads en -cups aan, en investeert het in energiebewuste technologieën zoals zonne-energie. Ze zijn vastberaden om het verhaal van Koffie Kàn relevant te houden voor nieuwe generaties, waarbij duurzaamheid en transparantie centraal staan.


Foto's van het Belgische merk Koffie Kàn
Credits: Odds & Ends voor Koffie Kàn

 

Benieuwd geworden naar Koffie Kàn? Ontdek het volledige assortiment en bestel jouw eigen voorraad op de website van Koffie Kàn. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan hun winkel in Wenduine, waar je persoonlijk kunt kennismaken met de verschillende koffiemélanges en advies kunt krijgen.


Comments


bottom of page